Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vozidla s oranzovym majakem

o Navštíveno 765x o
o 11.07.2008, 09:34 | soray
Jak je to s jejich povinostmi vuci nim? Situace ze vcera:
Dojizdim stojici kolonu na jizni spojce (cca 300m prede mnou) rychlosti mezi 80-90 tacho v levem pruhu (v prostredim jsou pomaleji jedouci auta a v pravem stojici kamiony). Najednou se z dalky riti fabka s blikajicima oranzovyma majakama a uz z cca 100m za mnou se zurivym problikavanim dalkovyma dozaduje prujezdu. Pro mne by to znamenalo prudce zbrzdit a nacpat se mezi auta v prostrednim pruhu, vzhledem k situaci jsem se na nej vysral a dojel jsem ke konci kolony a zastavil (jeho jsem mel prilepenyho na kufru). On se pak vecpal do prostredniho, kterej aspon trochu popojizdel a kdyz me mijel tak zurive ukazoval na zpetny zrcatko...Tak jsem mu naznacil at se podiva na barvu majaku a poslal ho do prdele (jinak bylo to vozidlo nejaky agentury a v aute mladej vocasek). Jak to tedy je? To si dnes muze kazdej debil povesit na auto oranzovy majaky a delat ze sebe pana silnic?

o 11.07.2008, 09:40 | Lucni.konik
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
o 11.07.2008, 09:43 | mr.brain
Oranzovy majak by meli pouzivat vozidla, ktera svym provozem na pozemni komunikaci mohou omezovat provoz ostatnich...

Citace z autoškoly :) "Řidič vozidla vybaveného zvláštním výstražným světlem oranžové barvy smí tohoto světla užívat jen tehdy, mohla-li by být jeho jízdou nebo pracovní činností ohrožena bezpečnost provozu na pozemních komunikacích."

Konkrétně tohle řeší paragraf 41 a 42 Zákonu o provozu na pozemních komunikacích...
o 11.07.2008, 09:46 | Zdenek (A)
Presne jak pise "pan mozek" ;-)
Oranzovy majak nedava jeho uzivateli pravo prednosti v jizde. Na to slouzi modry majak.
o 11.07.2008, 09:47 | Phitypaldy
muzou je pouzivat jen pri vykonu sveho povolani a ty by ses nemel zarazovat mezi ne, kdyz jedou jako kolona a pouzivaji vystrazne oranzove svetlo.
Ale prednost nemaji, takze az ho potkas priste tak ho vytahni ven z auta a a rekni mu neco o pi_i protoze takove c_raky nemam rad.
o 11.07.2008, 09:49 | Nismo.Power
když se chová slušne tak ho pustim, když je kokot tak před nim stojim at se klidne posere . . .. .. .
někde se někdo nabourá či zabije a oni se tam všichni hrnou jak kobylky aby z toho měly kšeft . .. . .
o 11.07.2008, 09:49 | Phitypaldy
Napsano presne nademnou.
o 11.07.2008, 09:55 | mr.brain
Snad bych jen dodal toto: "Jestliže to vyžaduje pracovní činnost tohoto vozidla, není jeho řidič povinen dodržovat vybraná ustanovení pravidel provozu na pozemních komunikacích (mj. ustanovení o jízde v jízdních pruzích a o zastavení a stání, smí vjet na krajnici, zastavit a stát na ní, smí omezovat plynulost provozu pomalou jízdou, otáčet a couvat všude kromě křižovatky s řízeným provozem atd.); je však POVINEN dbát zvýšené opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích."

A ještě: "Řdiči ostatních vozidel MUSÍ vozidlu se zvláštním výstražným světlem oranžové barvy umožnit jízdu nebo pracovní činnost a podle okolností snížit rychlost jízdy, popřípadě i zastavit vozidlo".

Tohle všechno se hlavně týky vozidel SÚS - viz. práce na dálnici, malování vodorovného značení, vyvážení popelnic. Ale i třeba jízdy s kombajnem a podobnou velkou mrchou... Každopádně si myslím, že Škoda Fabia jakékoliv agentury pokud nemá modrý maják tak nepotřebuje speciální vyjímku na provoz :-D
o 11.07.2008, 10:10 | soray
"Řidiči ostatních vozidel MUSÍ vozidlu se zvláštním výstražným světlem oranžové barvy umožnit jízdu nebo pracovní činnost a podle okolností snížit rychlost jízdy, popřípadě i zastavit vozidlo".

Prave tohle ustanoveni mi neni uplne jasny, jak si ho vysvetlit - za jakych okolnosti mu musim umoznit jizdu (napr. v mem vcerejsim pripade) a kdy nemusim. Jakej je pak tedy rozdil proti modrymu majaku, kterej ma pravo prednostni jizdy?

Kazdopadne kdyby se choval slusne a ja mel prostor pro bezpecny uhnuti, tak ho klidne pustim, ale na takovyhle joudy jsem taky alergickej....
o 11.07.2008, 10:12 | ACEMajky
Potrebuje, jelikoz ji ridi mlady vymatlany magor a to je padny duvod
o 11.07.2008, 10:13 | Kesam
To asi chvátaly SECURITAS na nějakou ostrou akci,asi někdo ukradl v nějakem nakupnim centru bačkory :-) Trapaci.
o 11.07.2008, 10:23 | ACEMajky
nee, to sou ty supi na jizni spojce, co kdyz nabouras, hned ti zajisti odtah do service a takovy ty veci, najednou tam stojis, nemas auto, nemas ani papir na odtah auta a pak se ti protoci panenky, az ti pride ucet :)
o 11.07.2008, 10:27 | Yawor
o 11.07.2008, 10:31 | Escudo
tohle se už kdysi řešilo v občansky judu pokud se nepletu, je tam napsaný k výkonu práce, ale on v danou dobu práci nevykonává, leda by byl doprovodný vozidlo. Tyhle vychčijánci (tim myslim firmy který se k tobě po bouračce nahrnou a nabídnou ti svoje služby nejlepší v republice) maják nesměj používat nikdy, kdomě v době, kdy přistavěj auto k havárii a majákem pak můžou upozornit na omezení, či dopravní nehodu. Čili už jen ten průjezd s neoprávněnym užitim oranžády je přestupek
o 11.07.2008, 10:59 | Mr.Scully
Ja jsem takhle narazil na skodovku nejaky soukromy bezpecnostni agentury (co hlida baraky). Oranzovej majacek, smazil to po meste kilo, jel na cervenou, prejizdel mezi pruhama, jak ho napadlo. Moc legalni mi to neprislo.
o 11.07.2008, 11:20 | soray
Diky vsem za ujasneni, popravde jsem jednu chvili zapochyboval, jestli se zas neco nezmenilo k "lepsimu" :-)
o 11.07.2008, 11:38 | ACEMajky
je fakt ze odtahovka by mela k tobe jet taky bez majaku a zapnout ho az te budou nakladat a pak odvazet
o 11.07.2008, 13:45 | SpasitelKlokanu
Dnes ma majak kazdy popelar :-D))))
o 11.07.2008, 14:08 | Only_One
hehe fabijku bych si vychutnal : o) až yb zežloutnul i ten řidič :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3449 sekund.